Ce risti daca faci drift si cerculete?

Tuturor ne plac burnout-urile, cerculetele si drift-urile, dar ce se intampla daca te prinde politia cand te „distrezi”?

Potrivit legii modificate HCL 371/2007, folosirea autovehiculelor cu turarea motoarelor și efectuarea de derapaje, întoarceri bruște pe loc, accelerări și frânări bruște pe domeniul public, efectuate în scop de divertisment, fără avizul Comisiei de Ordine Publică, respectiv Comisiei de Circulație, se sancționează cu amenzi cuprinse între 800 și 2.500 de lei.

Parerea mea este ca daca ai o masina capabila sa faca drift-uri si burnout-uri si iti pui deoparte 1000-1500 de lei pentru amenda, ai tot dreptul sa te dai prin Baneasa si pe strazile din spate cat vrei. Ca si masinisti nu vrem sa facem o impresie proasta despre aceasta pasiune, lovind oameni pe strada si intrand in stalpi si borduri, asa ca daca gasesti o strada sau o parcare libera, go for it, dar niciodata in mijlocul orasului unde e aglomerat.

Intotdeauna exista varianta sa te duci la un track day la un circuit normal sau la un circuit de drift, unde platesti 200-300 de lei si te dai o zi intreaga pe circuit, si poti sa faci cate drift-uri vrei.

Daca fugi de politie amenda creste mult mai mult, in cazul in care ti-a vazut numarul de inmatriculare. Eu zic ca toti ar trebui sa oprim cand ne trage politia pe dreapta, pentru ca risti si puscarie daca fugi.

In romania, cel putin, politia nu iti prea face nimic daca accelerezi brusc sau bagi un drift mic la un rond noaptea, cand nu sunt masini pe strada. Trebuie sa ai grija doar sa nu o faci ostentativ si pe o strada principala. Daca te vede cu coltul ochiului ca te distrezi undeva dupa niste case, pe o strada necirculata, te lasa in pace.

Daca vrei sa aflii ce te face mai exact sa iti placa viteza si drift-urile, da click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *