Cum sa scapi de amenda

In primul rand, vreau sa precizez ca nu poti scapa intotdeauna de amenda, depinde cat de grav ai incalcat legea si de ce polititst dai.

Trebuie sa fii respectuos cu politistul in prima faza. Cand te intreaba daca stii de ce te-a tras pe dreapta ii spui exact ce ai facut (depasit limita de viteza, drift, etc) si nu bagi nicio scuza (mi-a alunecat amreiajul etc). De cele mai multe ori vine clasica intrebare „Si de ce ai facut-o daca stii ca e ilegal?” Aici este cel mai greu de raspuns.

Trebuie sa citesti caracterul politistului. Daca e un politist cu care poti glumi catusi de putin bagi o duma gen „Mi-a placut cum se aude cand accelerezi” sau „tocmai am iesit de la tuning si am vrut sa o testez”. Daca este serios si pare nervos pe tine ca ai facut asta, iti ceri scuze si ii spui ca tu nu conduci asa deobicei si ca iti asumi consecintele pentru faptele tale.

Daca aplici cele de mai sus ai mari sanse sa scapi. Evident ca daca prinzi un politist serios si morocanos nu o sa ajungi nicaieri cu vorba buna, dar daca arati respect, primesti respect. Politistii nu sunt roboti, sunt si ei oameni si evident ca daca vad unul ca tine care ii respecta dupa o zi intreaga in care au avut de aface cu jmecherasi de Bucuresti si barosani cu X6M, s-ar putea sa te empatizeze si sa te ierte. Daca esti nervos ca te-au tras pe dreapta si nu cooperezi cu ei cum trebuie, normal ca o sa fie ceva gen „A, da? Esti jmecher? Las ca iti arat eu.” si iti da frumos amenda.

Eu, personal, am scapat de o amenda de viteza printr-o discutie civilizata cu politistul, cu glumite pe ici pe colo. Pe langa asta, am fost in masina in multe cazuri in care a venit politistul la geam si a discutat cu soferul (care facuse liniute, drift, 100 in zona de 70 etc.) si l-a iertat.

Ce amenzi poti sa iti iei daca faci drifturi/cerculete.

Si politistii au simtul umorului, aici ii arata cuiva sa isi puna centura si dupa baga un 👍

Arati respect, primesti respect!

Postez zilnic meme-uri originale AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *