Dacia Spring 2021: Tesla va fi amenintata, dar nu prea.

In primul rand, ca sa intelegeti de ce spun asta, trebuie sa va uitati la specificatiile oficiale ale acestei masini:

  • Autonomie: 225 km (omologare în regim WLTP)
  • Motor: 33 kW / 45 CP, cuplu maxim 125 Nm
  • Viteză maximă: 125 km/h sau 100 km/h în modul ECO
  • Baterie: 26,8 kWh
  • Încărcare cu o putere de până la 6,6 kW AC (curent alternativ), respectiv până la 30 kW DC (curent continuu)
  • Lansare în primăvara lui 2021 prin serviciul de car sharing ZITY (380.000 utilizatori), iar în toamna lui 2021 va putea fi cumpărată și de persoane fizice.

Foarte multe articole, ca acesta sau acesta, spun ca Dacia Spring va fi o amenintare pentru masinile electrice de la Tesla. Eu spun ca va fi putin diferit. Aici sunt cateva motive:

Puterea

Dacia Spring, modelul anuntat in 2021 cel putin, este o masina de oras. Perfecta pentru Uber sau Taxi. Aceasta masina nu poate fi folosita extraurban, aproape deloc. Viteza e limitata la 125km/h si nu are o autonomie foarte mare.

Calitatea

Pentru a putea atinge pragul de 15.000 de euro, Dacia face foarte multe compromisuri, precum bateriile mici si motoarele si mai mici. O dacie e pana la urma o dacie. Aceasta este masina electrica ce poate schimba parcul auto din Romania in propriul segment: Intraurbanul, dar nu se va putea compara cu o Tesla niciodata.

De ce nu poti compara Dacia Spring cu o Tesla

Da, sunt masini electrice amandoua. Asa cum nu poti compara un Logan cu un A45 AMG, chiar daca sunt amandoua in patru cilindri, asa nu poti compara o Dacia Spring cu un Model S, de la Tesla. Sunt doua segmente de piata diferite. Tesla face masini confortabile, care te pot duce atat intraurban cat si extraurban la un pret mai ridicat, pe cand Spring este o masina electrica, de 44-45 de cai putere, care e facuta sa fie cat mai economica si ieftina, pentru a putea ajuta industria electrica sa ajunga la un standard european.

Tesla a pornit de la inceput cu branding-ul de lux, pentru ca ulterior, prin volum, sa aduca masini de calitate si confortabile la un pret redus. Dacia a pornit fix invers.

Nu spun ca Dacia Spring este o masina rea. Este perfecta pentru segmentul ei de piata si Renault este foarte indraznet si destept ca a lansat o asemenea masina. Se va vinde ca painea calda. Eu doar incerc sa clarific faptul ca nu poate fi comparata cu o alta masina electrica, deoarece nu exista termeni de comparatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *