De ce au scazut preturile la carburant din cauza virusului COVID-19 (Coronavirus)

Daca nu ai auzit de pandemia de Coronavirus pana acum, traiesti sub o pestera, intr-o stanca. 🙂

Din cauza acestei pandemii, oamenii pusi in carantina evident ca nu mai merg asa de mult cu masina, uzinele nu mai au muncitori si s-au inchis partial, asa ca nu mai exista nevoie pentru atat de mult petrol. Producatorii de petrol au scazut preturile, pentru a putea vinde mai mult, deoarece nu mai exista asa de multa nevoie pe piata. Acest lucru combinat cu faptul ca piata burselor a scazut 10-13% explica indeajuns scaderea preturilor.

Coronavirus nu e un motiv sa ne bucuram ca au scazut preturile la carburant, dar pe de cealalta parte, e bine sa fii optimist.

Daca vedeam pretul acesta anul trecut, aveam senzatia ca este o greseala de sistem, ca sigur daca intru nu o sa imi pot pune benzina cu acel pret. Acum este foarte explicabil. Lumea nu mai cumpara, producatorii raman cu produs in plus, nu mai pot vinde la rata la care vindeau inainte, scad pretul pentru a se mentine pe linia de plutire. Simplu.

In concluzie, daca ai un v8 de 5L pe care nu l-ai mai scos demult la o tura, acum ai benzina mai ieftina si strazi libere pe care o poti face cu cea mai mare placere. Poate iti plac japonezele, cine stie. Daca esti incepator, poti gasi aici top 5 masini care ti s-ar potrivi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *