De ce consider ca Subaru face masina perfecta

Subaru, o un producator japonez independent, m-a intrigat de mic, cand am vazut ca a castigat podiumuri la majoritatea raliurilor importante din jurul anului 2000.

Subaru a dezvoltat sasiul de Impreza pentru raliu, pe care a construit toata gama de masini, pana in 2008 cand a venit criza si a trebuit sa renunte la el, din cauza costurilor.

Toate masinile din perioada 1996-2008 au fost legendare. De la legendarul STI, pana la Forester, au facut niste masini pe care te poti baza. Motorul era asa fiabil ca mergea impecabil si cand masina intra in pamant de rugina. Pe langa faptul ca sistemul lor AWD este imbatabil in continuare, motorul are pistoanele in configuratie H, ceea ce inseamna ca sunt puse pe orizontala, fata de motoarele conventionale in V sau inline. Acest lucru plaseaza centrul de greutate mult mai jos. Din acest motiv majoritatea SUV-urilor lor chiar daca sunt ridicate, au centrul de greutate al unei masini normale.

Masina viselor mele este un Subaru Impreza WRX din 2005, „blobeye”:

Dovada vie este Forester-ul unei rude din 2005 care functioneaza impecabil si in ziua de azi. La multe masini moderne trebuie sa schimbi senzori, piese complexe si filtre de particule dupa doar 20-30k km. Asta face diferenta pana la urma, fiabilitatea, diferenta dintre o masina consumabila si una care este facuta sa te tina pana bagi pumnul prin ea de la rugina. Motivul pentru care masinile moderne se strica asa repede e aici.

Acum, au preluat si ei trend-ul de masini consumabile, mai ales din 2014, dar inca mai exista urme ale legendei raliului pe ici pe colo in fiecare masina pe care o produc. Sistemul lor imbatabil AWD a avut atat succes ca este standard la toata gama lor de masini, pana si la cele mai ieftine.

Aici avem un Forester din prima generatie care le da clasa la o groaza de „camioane” americane 4×4:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *