De ce cu totii trebuie sa avem si o rabla

In ultima vreme am observat din ce in ce mai multi antreprenori, cu afaceri de peste 100.000 de lei anual, conducand Dacia Logan sau Skoda Fabia, zilnic. De ce? Pentru ca economic vorbind este mult mai rentabil.

Sa o luam logic. De ce ai avea nevoie de o masina mai buna, mai rapida, mai frumoasa, mai scumpa in general? Pentru a impresiona oamenii din jur. Cand te deplasezi la servici sau la Mega Image sa iti iei tigari nu trebuie sa impresionezi pe nimeni. De ce ai pune kilometri pe o masina scumpa, cand o poti tine in garaj si sa mergi cu rabla?

Din punct de vedere financiar, cu banii pe care ii pierzi cand pui kilometri pe o masina de peste 40.000 EUR iti poti lua o masina entry-level, cum ar fi una dintre acestea, (doar ca SH) si iti mai raman bani sa o si intretii. Masina ta buna va sta bine mersi in garaj si vei merge cu ea doar la petreceri si la night ride-uri in weekend, o vei feri de toate elementele naturii si va fi in stare impecabila. De rabla nu iti va pasa, pentru ca oricum nu se devalorizeaza foarte mult. Daca iti iei o masina la 4000 EUR, in stare decenta, cu sub 130.000km, ai masina de naveta perfecta.

Costul carburantului este si el un factor. Decat sa mergi 300km cu un plin al masinii scumpe, poti sa mergi 600km bine mersi cu rabla. Motoarele mici si simple sunt mult mai rentabile la drum lung decat v6 sau v8-uri de litraj mare. Eu recomand un motor mic, 1.4 sau 1.2, aspirat natural. Este mai mult decat suficient pentru deplasarile in oras si in periferie.

La drum lung, poti lua masina buna, pentru ca este safe si pentru ca este confortabila. Kilometri pusi la drum lung uzeaza mult mai putin masina decat cei facuti stand in trafic.

Nu uita sa apesi clopotelul de jos din dreapta pentru a afla primul cand am publicat un articol nou.

Drive safe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *