De ce noua Toyota Supra este mai buna decat cea veche

Noua Supra primeste mai mult hate decat merita. Toata lumea uraste faptul ca motorul este de la BMW, precum si sasiul care a fost proiectat in parteneriat cu BMW. Realitatea este ca Toyota a facut masini de strada precum AYGO, AURIS si YARIS prea mult timp si singura masina sport a fost GT86 care a fost facut in parteneriat cu Subaru si Scion. Avand in vedere ca toti fanii voiau o noua Supra, dar nu multi o vor cumpara, Toyota a facut noua Supra nu pentru ca trebuia, ci pentru ca a vrut sa faca fanii fericiti. Pentru a face Supra de la zero, sasiu si motor propriu, Toyota trebuia sa faca investitii de milioane in proiectare si dezvoltare, bani care nu se meritau deoarece nu urmau sa vanda o masina de duzina.

Motorul

Motorul care primeste atat hate este BMW B58B30, inline 6 de 3L cu 335 cai putere. Toyota a vazut oportunitatea de a lua un motor de la alta firma, economisind bani. Evident ca nu l-au luat si l-au trantit in masina ca si cand ar fi fost Plug-And-Play. L-au desfacut si l-au inspectat sistematic pentru a se asigura ca va putea sa fie suficient de fiabil cat sa se ridice la standardele fiabilitatii specifice brand-ului. Intr-adevar, au redus din puterea motorului original pentru a ajunge la aceste rezultate.

Sasiul

Lumea zice ca noua Supra si noul Z4 sunt aceeasi masina. Chiar daca motorul si sasiul sunt la fel, Toyota a luat doar „hardware-ul” de la BMW, dar au facut masina sa fie cu adevarat a lor. Interiorul, rotile, aripile si elementele de caroserie, electronica, toate Toyota. Tot ei au reglat suspensiile, motorul si transmisia pentru a se ridica la asteptarile fanilor.

Tuning

Chiar daca vechea Supra putea sa ajunga la 750 de cai putere fara modificari interne, in ziua de azi nu se mai pot produce astfel de motoare fara taxe colosale de poluare pe care le-ar plati Toyota. Ei au ales motorul care se aproprie cel mai mult de legendarul 2JZ dar respecta normele noilor reglementari. Sa fim seriosi, motoarele din masinile noi sunt mici si chinuite, pentru a polua cat mai putin. Noua Supra are inclusiv sistem Start-Stop, facand tot posibilul sa ofere o experienta sport intr-o lume a hibridelor si a masinilor electrice.

Un review in detaliu (engleza) de la carwow:

Pentru a citi de ce Toyota Supra MK4 a fost asa de legendara, da click aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *