De ce suntem pasionati de masini?

Pentru unii oameni, masina este un mod de trasport si nimic mai mult. O unealta. Pentru masinisti, este un mod de exprimare, o extensie a personalitatii, pe care fiecare si-o construieste asa cum si-a imaginat-o de la bun inceput.

Fie ca le plac masinile lasate, off road, supercars sau masinile vechi si clasice, masinistii (romani, cel putin) se respecta unul pe altul, chiar daca au gusturi diferite. O pasiune este ceva frumos, care uneste oameni din multe locuri. Fie ca se duc la Cars and Coffee sau in Baneasa sa faca cerculete, fie ca au un Porsche sau un Ursulet, masinistii s-au nascut si vor muri cu masinile in inima.

Poate unii oameni nu inteleg de ce stam ore in sir si nopti nedormite sa mesterim un motor vechi, cand putem pur si simplu sa ne luam „unul nou”. O masina veche are personalitate, fiecare zgarietura si modificare ajuta la asta. Daca oamenii care nu inteleg aceasta pasiune isi iau o masina „noua” de fiecare data cand intampina o problema mai serioasa (se indoaie un piston, se rupe cureaua de distributie etc.), nu tin cu adevarat la masina respectiva. Pana la urma despre asta este masinismul, sa iti pese de masina ta, sa o lasi 20 de secunde la relanti inainte sa pleci cu ea de pe loc iarna, sa incetinesti la hop-uri, sa pui frana de motor cat mai des, etc. Daca decizi sa iti iei o piesa care costa cat jumatate din masina, crede-ma ca multa lume te va crede nebun. Cand treci cu 6000RPM si o toba sport pe langa cineva, el nu va intelege de ce ti se aude motorul de la trei strazi, in schimb tu ti-ai pus toba aia ca sa simti mai mult motorul, masina.  La fiecare downshift ai o satisfactie unica.

Pentru a citi articolul in care aflam de ce ne place atat de mult viteza da click aici: LINK

Banii nu pot cumpara fericirea, dar as prefera sa plang intr-un Challanger.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *