De ce Supercar-urile sunt pentru colectionari

Toata lumea isi doreste un supercar, sa fim sinceri. De mici rasunau in capul nostru marcile ca Lamborghini, Ferrari, Maserati, etc.

Majoritatea oamenilor care au multe supercar-uri, le iau pe cele cu editie limitata, dupa care le vand la un pret mai mare. Din acest motiv vedem oameni care au din ce in ce mai multe supercar-uri. Unele masini se vand si cu un milion mai mult, imediat dupa ce au fost scoase din productie.

Un exemplu perfect ar fi cand Porsche a scos 911 R-ul. Intr-o lume a masinilor de lux dominata de transmisii automate, Porsche a ascultat pasionatii puri. Ei si-au dorit un GT3 manual. Porsche a scos o masina care era un 911 cu infatisare de GT3 cu cutie manuala, cu legendarul motor de GT3 RS de 4.0 litri.

Pentru ca era o editie limitata, colectionarii au cumparat-o ca pe painea calda, cu £140,000. Dupa ce au inceput productia, oamenii le vindeau, nou noute, cu £200,000. Daca voiai un 911 R in 2017 treceai de £500,000 iar in ziua de azi trece de un milion de lire, deoarece nu mai este vazuta ca masina, ci ca un bun de valoare, un fel de bijuterie.

Daca iti cumperi un supercar ca si cum ai cumpara o masina normala, fara sa o vinzi dupa cateva zeci de mii de km si o conduci ca si fiind masina ta, vei pierde foarte multi bani. In afara de cateva modele de la Porsche si Huracanul de la Lamborghini, care sunt cele mai comune, exista putine masini sub 200.000 EUR pe care sa le poti conduce fara sa pierzi zeci de mii. Daca esti dispus si ai finantele necesare sa cumperi masina si sa o pastrezi in timp, fara sa iti pese ca se devalorizeaza, go for it. 🙂

La aceeasi bani, iti poti cumpara o masina JDM si o poti modifica dupa bunul plac. Poti sa ii pui cata putere vrei tu, eventual sa bati un supercar, doua, la liniute si pe circuit.

Nu vreau sa fiu de partea nimanui si scriu articolele cat mai obiectiv, dar fiind fan Subaru, imi plac mult mai mult masini cum ar fi cele din acest articol.

Surse: Experienta personala, Wikipedia, Drivertribe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *