Diferenta dintre HYBRID si Plug In (Hybrid)

O masina Hybrid este o masina care se poate deplasa atat cu ajutorul unui motor cu ardere interna cat si cu ajutorul unuia electric. Motorul clasic poate functiona pe diesel sau pe benzina, dar motorul pe benzina este mult mai popular in masinile Hybrid si Plug In Hybrid pentru ca are o plaja mai mare de turatii si dimensiuni mai mici. Spatiul este un factor foarte important, deoarece pe langa motorul clasic, producatorul trebuie sa adauge acumulatorii, motoarele electrice, sistemele de siguranta pentru circuitul electric si multe alte componente in plus.

Diferenta dintre masinile Hybrid si Plug-in Hybrid este urmatoarea: Masinile Hybrid au un motor care este intr-un fel „asistat” de catre cel electric pentru a putea fi mai eficient, scazand consumul. Masinile Plug-in Hybrid au un sistem electric care poate functiona fara ajutorul motorului cu ardere interna, deoarece au baterii mult mai mari, motoare electrice mai puternice si pot fi incarcate in statiile electrice (Plug-in).

Practic cu o masina Hybrid nu poti merge in modul FULL ELECTRIC decat la viteze sub 50 la ora si fara a apasa mai mult de 20% acceleratia. Cele Plug-in pot functiona bine-mersi pe modul full electric si dupa multi multi kilometri parcursi pe modul electric, cand se termina bateriile, intra in actiune motorul pe benzina, care propulseaza masina si reincarca bateriile. Plug-in Hybrid-urile pot merge teoretic toata viata lor pe modul electric daca sunt incarcate inainte sa se termine electricitatea din acumulatori.

VOUCHER-ul ramane acelasi, 5000 de euro si la Hybrid si la Plug-in Hybrid

Pentru a vedea de ce benzina este mai adecvata unei astfel de masini si avantajele si dezavantajele fiecarui carburant, citeste articolul BENZINA VS DIESEL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *