Drumurile din Romania si placerea condusului

De ce pasionatilor le place sa conduca? Ce satisfactie sau placere au conducand pe drumurile din Romania?

Acest articol este o continuare a: De ce suntem pasionati de masini?

Condusul este pentru majoritatea oamenilor o treaba, o obligatie, nu o placere. Este un mod monoton de a ajunge de la A la B care prezinta riscuri, mai ales iarna. Intr-adevar traficul din Bucuresti nu este ceva foarte placut, chiar si pentru un pasionat conducand masina viselor sale. Exista, in schimb cinci moduri prin care traficul poate fi evitat si nu sunt greu deloc de aplicat. Le puteti gasi AICI.

Latura tragica a drumurilor romanesti este o modalitate prin care, teoretic, statul ar trebui sa fie motivat sa aloce mai multe fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii. Din pacate nu se intampla asa. Coruptia si furtul care se desfasoara in cadrul ministerelor este peste orice masura. Din acest motiv vedem cum se sparg si se reasfalteaza arterele principale ale Bucurestiului odata la cativa ani, dar drumurile din zonele extraurbane au o calitate mult inferioara oricarui standard.

Cu toate acestea, exista si partea plina a paharului:

Una dintre experientele mele

Avand in vedere ca toata lumea vorbeste despre drumurile de proasta calitate de la noi din tara, am zis sa imi exprim si eu punctul de vedere:

Am facut recent un tur al tarii cu masina, Bucuresti – Sibiu – Cluj – Iasi – Bucuresti si vreau sa spun ca a fost o placere. Cu cat ma departam mai mult de Bucuresti cu atat calitatea drumurilor devenea mai buna. Chiar daca sunt putini km de autostrada, drumurile din nordul tarii sunt absolut impecabile. Majoritatea au fost renovate pe parcursul ultimilor 3 ani, din cate am inteles, iar consistenta acestora m-a uimit. Eu, fiind obisnuit cu drumurile din Bucuresti si vecinatatea acestuia evident ca am crezut ca sunt in alta tara si ca m-am ratacit. Nu. Eram in Romania, pe un drum impecabil, cu zambetul pana la urechi, inconjurat de peisaje impresionante.

O curba de pe Mestecanis

Am mers cu un Hyundai i30 care are garda la sol foarte mica. Pe serpentinele din munti s-a tinut exemplar pe curbe si spun ca a fost o placere pentru ca nu conduceam ca o babuta: Downshift, putin Heel-And-Toe, frana de motor, intrat in curba la 4000 de rotatii si schimbat din nou a treia, a patra, dupa iar downshift si curba. Am tinut-o asa sute de kilometri si a fost o experienta unica, atat in dezvoltarea mea ca sofer cat si in placerea condusului. Deci se poate.

Intr-adevar pe drumurile din Romania, fata de alte tari cu infrastructura mult mai dezvoltata, mai treci printr-un sat sau peste cate o cale ferata unde mai ai putin si iti rupi rotile:

Cale ferata fara bariera

Dar asta nu inseamna ca nu poti sa te bucuri de portiunile de drum unde iti vezi potentialul ca sofer.

Pentru procente exacte si date luate din sondaje, recomand acest articol.

Sper ca v-a placut acest articol putin mai lung. M-ar ajuta enorm daca ati putea da un share pe ce platforma doriti, cu ajutorul butoanelor de mai jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *