GHID: Cele mai bune SUV-uri sub 40.000€ (2018)

Daca vrei sa iti cumperi un SUV (Sports Utility Vehicle) si ai un buget pana in 40.000€, acest ghid este pentru tine. Fiecare are preferintele lui, asa ca le-am sortat dupa cea mai buna parte a fiecaruia. Daca o masina nu se regaseste la una dintre preferinte nu inseamna ca nu e buna, doar ca nu exceleaza prin asta. Spre exemplu daca Toyota RAV-4 nu se gaseste la performanta, nu inseamna ca nu este performanta, ci doar ca sunt alte masini mai bune din acest punct de vedere.

Tractiune (off-road)

Subaru Forester: Un SUV cu o istorie bogata, din familia Subaru, cu sistemul mecanic AWD, unde toate rotile trag in acelasi timp, tot timpul. Daca intri de pe asfalt direct in noroi, aceasta masina este cel mai probabil sa te scoata, dintre toate de pe piata din segmentul de pana in 40.000€. Inca din primele generatii de Forester, a avut unul dintre cele mai bune sisteme de tractiune, cu 3 diferentiale, doua sau 3 fiind limited slip, adica nu lasa sa se invarta in gol nicio roata, ci le blocheaza pentru a trimite puterea catre rotile cu tractiune.

In articolul cu cele mai bune cauciucuri putem gasi cele mai bune pentru off-road.

Lista de preturi:

Cateva imagini:

Un videoclip cu un Forester (prima generatie) care urca un deal mai bine decat multe „truck”-uri americane:

Siguranta

Honda CR-V: Un SUV bine pus la punct, de familie, cu un interior decent si un motor fiabil care are unul dintre cele mai bune rating-uri de siguranta din lume: LINK RATING

Si un videoclip impresionant cu diverse teste facute de IIHS:

Si cateva imagini:

Comfort

Hyundai Tucson: Un SUV elegant, spatios, cu detalii de design impresionante, care are un interior din diferite materiale, la alegere, cu toate functiile si butoanele de care ai putea avea nevoie vreodata, amplasate cat mai ergonomic posibil:

 

Performanta

BMW X2: La 33.000€, cu o acceleratie pana la 100km/h de numai 7.7 secunde si o viteza maxima de 227km/h, este cea mai buna alegere din punct de vedere al performantei, la acest nivel de pret. Motorul acestuia, cu combustibil Diesel, are 192CP si un cuplu de 280NM.

Cateva imagini:

Si un videoclip cu acceleratia:

 

Consum

Toyota RAV-4: Toyota, in ultima vreme, si-a dat seama ca masinile hibrid sunt si eficiente, dar sunt si mai usor de condus, pentru ca motoarele electrice, care au mai mult cuplu, pot fi folosite in oras, fara a fi nevoie de folosirea unui ambreiaj. RAV-4, conform Toyota, consuma 5.1l/100km in oras, datorita sistemului de franare regenerativ si, in general, al sistemului hibrid.

Cateva imagini:

Fiabilitate

Vokswagen Tiguan: Nu multe masini isi pastreaza valoarea in timp, dar printre cele care si-o pastreaza se numara si Volkswagen. Fiabilitatea lor este dovedita si nu fac masini ca sa se strice, cum fac multe brand-uri mai nou. Din 2010 majoritatea au decis ca masina este un consumabil, si ca dupa 10 ani ar trebui schimbata. Volkswagen nu, ci ei au ramas la teoria ca masina este o posesie pe care te poti baza, care sa te tina ani intregi, cum ar fi o masina de spalat sau o casa. Din aceste motive, si pentru ca este in top-ul masinilor cu cele mai putine probleme pe an, m-am decis sa o pun pe aceasta lista ca cel mai fiabil SUV sub 40.000€.

Cateva imagini:

Si pretul unei configuratii normale:

Daca v-a ajutat acest ghid, nu uitati sa va abonati la notificari pentru ultimele articole si dati un share la prietenii care se afla in aceeasi situatie!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *