Go Kart

Aceasta pagina este dedicata Go-Kart ului pe care l-am construit in vara anului 2017. L-am construit pentru ca era singura solutie de a conduce ceva cu motor fara carnet (putin ilegal, dar pe camp si in padure merge). Postarile de pe pagina principala sunt update-uri la ce am mai facut cu el.

 

In primul rand, pe la 7 ani am primit acest kart:

M-am plictisit de el pe la 13-14 ani si a stat in garaj 4 ani, neatins. Am decis sa cumpar un motor si sa il montez cum pot eu, dar cu ajutorul bunicului meu, am putut sa facem pe calculator toata lucrarea, dupa care am facut piesele metalice din spate la un strungar din Arges (axul intermediar) si la unul de la centrala Vidraru (fulia mare). Celelalte trei fulii (cea mica de pe axul intermediar, cea de pe axul motorului si cea de pe axul rotilor) sunt luate de la Stihl, Arges. Axul intermediar a fost o planetara de masina stricata, data la strung si completata cu sudura pentru a intra in rulmenti (pe care tot din Arges i-am luat).

Cadrul de sustinere al motorului este facut din doua tevi de 4cm x 4cm (identic cu cel din sasiul kart-ului original), in prelungire.

Motorul este de 125cm cubi, 5.5 cai putere si se duce la 6000RPM (estimat), carburat, luat dintr-o motopompa de 3 toli (cumparata noua, de la dedeman, Pitesti).

Motorul si rulmentii sunt montate cu ajutorul unor tije cu filet sudate in suportii motorului.

Acest kart are o valoare sentimentala imensa pentru mine, nu il voi vinde niciodata. De fiecare data cand am nervi ies la o tura cu kart-ul pe campiile din Corbeanca si ma descarc, intrand cu 5000RPM intr-o curba 😉

Este si foarte relaxant. Seara, pot sa merg sa vad apusul din cel mai frumos loc posibil, si anume in mijlocul campiei: