Masini de lux SH sau normale si noi?

Traim intr-o lume a consumerismului. Masinile se strica din ce in ce mai repede si fenomenul de a cumpara o masina noua in loc de a o repara pe cea actuala este din ce in ce mai intalnit. De ce? Citeste aici.

Sa zicem ca ai o masina mediocra, ca oricine altcineva. Ai strans multi bani , in jurul a 10-15.000 de euro si vrei o masina noua, pentru ca cea veche este din ce in ce mai scumpa de reparat si de intretinut. Aici ai doua variante:

Sa cumperi o masina noua

Daca te duci in orice dealership cu acesti bani, o sa observi ca exista o groaza de variante. De la Hyundai i20 sau i30 pana la suv-uri cum ar fi Suzuki Vitara si multe altele. Toate acestea sunt masini care te pot duce de la A la B confortabil si vei avea incredere ca inca 7-8 ani de acum nu vei avea probleme cu ele, pentru ca vorba aia, sunt noi. Stii exact ce iei si cu ce pret, plus ca ai garantie si daca se strica ceva spontan, il poti repara gratis. Un plus este sentimentul ca stii ce s-a intamplat cu masina de la bun inceput. Daca ai luat o groapa imensa si ti s-a dereglat geometria unei roti, stii ca a fost din vina ta si stii exact ce ai de facut. La o masina SH nu stii ce s-a intamplat de-a lungul vietii ei.

Sa cumperi o masina SH

Cand iesi cu o masina dintr-un dealership, ii scade valoarea enorm, uneori chiar pana la 25%. De aceea, este o investitie mult mai buna sa iti iei o masina cu cateva mii de km, care practic este noua, dar cu aceasta reducere in valoare, plus ca poti negocia pretul si mai jos. Singurul risc care vine la pachet cu acest avantaj este faptul ca exista multi samsari si multi oameni care au lucruri de ascuns despre masinile lor. Sfatul meu este ca daca gasiti un deal care vi se pare bun pe un site cum ar fi Autovit sau OLX, sa mergeti sa vedeti masina cu un mecanic cu experienta. Chiar si noi masinistii ne putem lua teapa uneori cu un BMW cu filtrul de particule pe duca sau un logan cu kilometrajul dat inapoi. Nu se stie niciodata, iar unde sunt doi puterea creste. O masina SH nu te va tine atat de mult ca una noua, mai ales daca are multi km, dar daca gasesti una care merita, go for it.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *