Motociclistii

Indiferent ce crede lumea, motociclistii sunt si ei oameni, soferi, participanti la trafic.

Fie ca sunt calare pe un Chopper,

un SportsBike

sau un DirtBike

trebuie, ca si masinisti, sa le respectam pasiunea.

Chiar daca intra intre benzi in trafic, chiar daca sunt foarte irascibili si chiar daca uneori sunt inconstienti de pericolul in care se pun pe ei si pe oamenii din jurul lor mergand cu 240km/h, trebuie sa intelegem ca nu toti sunt asa. Acesta este un stereotip in mare parte adevarat, dar sunt si oameni care isi conduc responsabil motorul, zi de zi, catre servici si catre casa.

Lumea neinformata isi imagineaza ca toti motociclistii fac parte dintr-un gang, o „haita”. Stereotipul vine de la MC-uri (Motorcycle Club), care intr-adevar, au club-uri cu care merg la drum lung, de-aia vedem cate un sir de 20-30 de motociclisti trecand pe autostrada din cand in cand. Majoritatea sunt doar indragostiti de sentimentul de a fi unul cu motorul, de a simti adierea vantului in timp ce merge pe drumuri de munte.

Cunosc foarte multi motociclisti de treaba, majoritatea au cate un Kawasaki, pe care il conduc in timpul liber, iar zi de zi la munca isi conduc masinile proprii. Nu spune nimeni ca nu poti fi si masinist si motociclist. Parerea mea sincera este ca soferii urasc prea mult motociclistii. Pune-te in perspectiva unuia dintre ei. Cand mergi in trafic cu motocicleta, soferii se considera superiori, pentru ca au 4 roti, dar ei nu realizeaza ca au aceleasi drepturi si obligatii in trafic ca tine. Daca unul dintre ei nu semnalizeaza si intra pe banda ta pentru ca nu te-au vazut, tot ei se enerveaza. Acelasi lucru se intampla si la biciclisti. Pentru a citi mai multe despre biciclisti in trafic da click aici.

Acum sa privim motociclistii din perspectiva noastra, a masinistilor. Chiar daca motociclistii sunt mai mici si mai greu de vazut, ar trebui sa avem mai multa grija de ei, cand vedem un motociclist in oglinda retrovizoare sa il tratam ca pe o alta masina, ca pe un alt participant la trafic. Si ei, ca si noi, sunt pasionati de motoare, pistoane, transmisii si cauciucuri, dar la o scara mai mica si mai usoara. Give respect to get respect.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *