Reguli nescrise ale soferilor

Chiar daca stii legislatia la sange si nu ai facut in viata ta o greseala, in traficul din viata reala este cu totul alta poveste.

Aici sunt cateva reguli pe care vi le recomand (mai ales in Bucuresti):

Daca cineva vine de pe o strada laterala si vrea sa intre pe banda ta, in general este bine sa il lasi, pentru ca daca nu, s-ar putea sa devina agresiv la volan (sa stea in fundul tau, sa iti puna frana in fata si alte comportamente de road rage). Daca ti-a multumit (cu avariile sau cu mana) da-i un flash scurt de „cu placere”. In momentul asta ti-ai facut un prieten in trafic 😉

Daca esti pe o strada cu o banda si vezi un sofer care merge dureros de incet, nu te apuca sa ii dai flash-uri si sa il claxonezi din prima. Nimeni nu merge incet fara motiv. Poate are o problema, un cauciuc dezumflat, o problema la cutia de viteze, toba rupta (am patit). Incearca sa vezi care sunt cauzele. Singura exceptie este daca sta pe telefon, caz in care umple-l de claxoane si de flash-uri pana nu mai are aer 🙂

Daca dam de un semafor lung, cu totii vom incerca sa ne preocupam cu ceva in timp ce trece. Unii luam o gura de cafea, altii schimbam posturile sau melodiile, altii ne aprindem o tigara. Daca s-a facut verde si cel din fata ta nu a plecat inca, numara pana la 5, dupa care da-i un claxon subtil (bip). Sigur iti va multumi in sinea lui ca nu te-ai luat de el ca era atent la altceva. I se poate intampla oricui. Telefonul este, in schimb, cel mai prost obicei la volan.

Ultima dintre reguli ar fi daca vezi pe cineva cu o problema la masina (stop ars, cauciuc dezumflat, toba pe jos etc.) incearca sa nu ii dai flash-uri. Este un mod sigur de a-l face confuz (zic din experienta proprie). Incearca sa vii paralel cu el la semafor si sa iti dai jos geamul si sa ii atragi atentia cu un bip si sa-i spui ce problema are. De cate ori am facut asta lumea mi-a fost foarte recunoscatoare.

Daca aceste sfaturi vi se par folositoare, nu uitati sa dati share la alti pasionati 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *