Taxa oxigen: Cat costa? Ce euro are masina mea?

Cat costa?

Taxa de oxigen s-ar putea sa fie prima initiativa buna a statului in ultima vreme. Poate va reduce nivelul de poluare din cele mai aglomerate parti ale Bucurestiului, unde daca stai in trafic cu geamul deschis te doare capul instant si iti da o stare proasta toata ziua. Practic masinile Non-Euro, Euro 1, Euro 2 si Euro 3 vor fi taxate, iar din 2022 si cele cu norma de poluare Euro 4. Vezi tabelul de mai jos:

Ce Euro are masina mea?

Pentru a stii cat trebuie sa platesti la taxa de oxigen, trebuie sa iti dai seama ce norma de poluare are masina ta. Exista mai multe site-uri de pe care poti afla asta, dar cel mai complet, mie personal, mi s-a parut acesta:

http://www.servicii-inmatriculare.ro/emisii-co2-calculator/

Aici completezi tabelul cu cateva date ale masinii tale, ca in cel de mai jos si afli ce norma de poluare ai.

Poluarea nu va inceta niciodata, atat timp cat sunt masini. Acestea sunt majoritare, cu toate ca nu polueaza mai putin ca vasele industriale care merg pe pacura cu evacuari nefiltrate. Noi, pasionatii, intr-adevar ducem o batalie interioara. O jumatate din inima nu vrea sa isi ia la revedere de sunetul unic al unui motor legendar, precum 2JZ-ul Suprei sau V10-urile din anumite BMW-uri si Audi-uri. Cealalta jumatate vrea sa nu mai vada atata suferinta provocata planetei prin cantitatile masive de poluare pe care le emanam in fiecare zi. Masinile electrice vor fi mai mult sau mai putin viitorul, pentru mai multe detalii despre asta citeste articolul acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *