Top 5 cele mai bune modalitati de a evita traficul

Cu totii uram traficul, vrei sa ajungi undeva dar esti blocat bara la bara pe Stefan cel Mare cu orele pana ajungi la destinatie. Aici sunt 5 modalitati REALE prin care chiar poti ajunge mai repede la destinatie.

1. Foloseste Waze

Waze este o aplicatie care iti calculeaza ruta in functie de drumurile pe care vede ca sunt blocati alti wazeri. Este de la Google, care colecteaza date si stie unde sunt oameni blocati in trafic fara sa foloseasca Waze sau Google Maps. Cu ajutorul ei poti vedea unde e politie si unde se fac constructii sau sunt drumuri inchise.

DOWNLOAD

Pentru Android

Pentru IPhone

In Waze, poti sa raportezi si tu la randul tau daca vezi ceva in neregula (politie, constructii, trafic intens care nu apare pe Waze, etc).

Parerea mea este ca toata lumea ar trebui sa ia un telefon mai vechi pe care nu il foloseste si sa il puna in permanenta in masina la incarcat cu Waze-ul activ.

2. Nu schimba des benzile

Chiar daca ti se pare ca o banda merge mai repede, mai ales pe o strada dreapta, fara prea multe iesiri laterale, incearca sa stai pe banda ta. Statistic vorbind daca procedezi asa o sa mergi mult mai repede decat o persoana care schimba benzile aiurea.

3. Metode alternative de transport

Bicicleta

In Bucuresti, chiar daca nu este foarte dezvoltata, avem infrastructura pentru biciclete. Daca, spre exemplu, trebuie sa ajungi de la Universitate la Aviatorilor, ai pista de biciclete de pe Calea Victoriei la dispozitie. Nu mai stai in traficul infernal de la Romana si faci si miscare.

Cum te simti ca biciclist in trafic?

Varianta Metrou/ Trotineta

De acasa pana la destinatie poti merge cu trotineta pana la metrou, dupa care o pliezi si mergi cu metroul si dupa ce iesi de la metrou mergi din nou cu trotineta.

4. Radio CB

Chiar daca nu este asa popular, este o modalitate in plus de a comunica cu ceilalti soferi. Toti camionagii au cate o statie CB, la 27Mhz si daca esti in spatele unui camion poti sa comunici cu el sa se dea la o parte sau sa ii spui daca i-a cazut marfa pe strada etc. Multi soferi folosesc CB, dar mai multi folosesc Waze. CB e de moda veche dar e independent, nu ai nevoie de net sau baterie la telefon. E doar o statie care comunica cu alte statii din raza ei.

5. Nu incerca sa schimbi benzile in timp ce stai pe loc

Daca incerci sa schimbi benzile la un semafor sau la o ora de varf ai mari sanse sa creezi mai mult trafic pentru ceilalti, pentru ca daca pleaca banda de pe care incerci tu sa iesi, cei din spate nu pot pleca si ei pentru ca sunt blocati de spatele masinii tale. Evita sa faci asta pe cat posibil, chiar daca uneori este absolut necesar sa te inscri pe banda corecta ca sa poti sa virezi stanga/ dreapta intr-o intersectie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *